Вярвате ли в извънземен живот?

ufo-mВинаги ще има полемика по темата. Мнозина твърдят, че извънземни има, винаги е имало и те ще продължават да посещават Земята ни. В САЩ редица организации се опитват да покажат своята истината на света и обвиняват НАСА, че крият поразяващи факти, които могат да променят знанието за човечеството изобщо. Според тях извънземните са навсякъде и дори има теории, че контролират вече планетата ни.

Всичко това обаче на мен ми се вижда малко съмнително. Първо, не разбирам защото всички са решили, че марсианците ще се появят ей така – голи с големите си глави, и ще отвличат хора за опити. Всеки астронавт би имал поне скафандър и би опитал да комуникира за да разбере повече, а не да убива за дисекция. А ако има извънземен живот, той едва ли няма да влезе във връзка с наше правителство и едва ли няма да се обнови двустранно информация. Разбира се друг е въпросът, ако искат да ни завладеят, унищожат и така нататък. Но тука вече навлязох в много фантастичен сценарий.

Предлагам да мислим логично по темата. Извънземен живот сигурно има. Т.е 1623587438469854094% е сигурно, че има. При наличие на цяла една неразгадана вселена, да мислим обратното е пълно безумие. Но доколко еволюирал е този живот е друг въпрос. Бактерии и други низши форми на живот могат да бъдат открити, както по повърхността на астероиди, така и при много топли или заледени планети. Големи или малки бозайници също. Може би племена  в началото на еволюцията си би имало някъде там. Защо задължително трябва да са свръх напреднали цивилизации с невероятни технологии… Една планетата може да е по-стара или по-млада, но процесите за оформяне на живот са неопределени във времето. Всъщност в космоса времето е доста абстрактно понятие.

Не зная дали мисля наивно, но наистина не съм привърженик на хипотезите, които се тиражират по сайтове и във видеоклипове. Каквото и да има там горе, то рано или късно ще излезе на яве. Само дано сме живи да го видим… ако е добро. Иначе, надали любопитството ни ще бъде задоволено.

Google+ Comments