Естествени лекове за справяне с депресия

Магнезий. Приемайте го във всякакви форми и като витамини на хапчета и чрез храни. Бобовите храни са особено богати на магнезий. Не пропускайте да ги добавите в менюто си, защото ще усетите наистина голяма разлика.

Спорт. Спортът поддържа по естествен начин нивото на ендорфин в мозъка. Затова бъдете сигурни, че той е важен не просто, за да изглеждате добре, а и за да се чувствате така.

Природата – природата е най-добрият източник на свежа енергия и спокойствие, разходете се в гората, слейте се с всяко едно малко дръвче и тревичка. Помиришете цъфналите цветя. Забравете за мъката, която носите в себе си. Приемете я и я превърнете във ваша сила.

Чистият въздух и дишането – много хора не вярват, но дишането има лечебни свойства. Неслучайно в йогата има много практики, които са свързани именно с него. Познати са  много различни типове дишане. Трябва да откриете кое би било най-полезно за вас и вашите оплаквания.

Най-важното от всичко е да спрете с критиките и автоагресията. Тези неща убиват – не само психиката, но и тялото ви и повярвайте ми, може да стане по-зле. Затова не губете време, а просто повярвайте, че можете да се справите с този момент и приемете случващото се такова каквото е.

Наспете се. Сънят е много важен за всички процеси в организма. Дайте време на себе си и тялото си да отреагира на ситуацията без да се притеснявате.

Успех! Споделете как сте.

Google+ Comments