Защитавайте собствените си интереси

Никой не е безгрешен. Всеки от нас може да допусне грешка, която да е както в негов ущърб, така й неволно да навреди на случаен потърпевш. Човек от собствената ти микрогрупа може да допусне грешка, която пък да е изцяло в твоя вреда, но това съвсем не означава, че е нарочно и преднамерено. Не приемайте нищо твърде лично, защото подобни ситуации не са новост,  случват се от време на време и не бива да ви притесняват. Важното, ако се случи на вас, е да защитавате своята правота. В това да отстоявате позицията си, стига да е правилна, няма нищо лошо. Напротив, похвално е, защото така показвате, че сте ангажирани и внимателни. Надигате глас, така че да бъдете чути и по-важното е, че коригирате допуснатата грешка.

defendНесправедливите обвинения, погрешните твърдения, незнанието, неизпълнението на някаква задача, дори обида и лоши думи се прощават, ако всичко бъде изяснено и уточнено до последната подробност и навреме. Няма нищо фатално, всичко е поправимо с адекватни действия и правилни реакции.

Каквото и да се случва обаче, ако се чувствате несправедливо обвинен по някаква тема, не мълчете. Кажете каквото имате да казвате и го кажете на правилните хора, за да бъде уточнения ситуацията своевременно.

Google+ Comments