В настроение за лято

Често ви питат дали сте или не сте в настроение, нали? Но какво означава това? Ако да – то какво е? А ако не? Аз доста поразсъждавах по темата и затова се запитах в какво настроение съм през последните дни. Защото повярвайте ми, отличаваше се от останалите. И отговорът бе – за лято.

Някои сигурно ще се запитат кака е възможно да си в настроение за сезон. Всъщност това не е просто чувство, а е състояние на духа. По принцип свързваме топлото време с дълги дни, емоции, смях, любов, море, планина, слънце – много хубави неща. А може би и това се е загнездило в нас още от любимите летни ваканции, които бяха времето за свобода.

Въпреки че в момента ми се налага да работя, да покривам хиляди задължения и да имам още толкова отговорности, аз избрах да имам точно това състояние. Може би за него спомогна и хубавото време, което през последните дни е наистина приканващо към приключения. А може би просто ми омръзна да бъда вкъщи под карантина.

Истината, която разбрах за себе си, е, че дори и да сме в тежка ситуация, животът не чака. Няма да ни даде още години бонус затова, че сме си стояли у дома. А дори и да бъдем вкъщи, то не бива да се оставяме на бездействието. И затова точно тук идва настроението за лято – за нещо ново и вълнуващо, без значение локацията или обстоятелствата.

Може би ако се откъснем от реализма поне за малко, може да дадем воля на лятото в нас. Нека вътре грее и да дава настроение. Нека го излъчваме и на останалите. За да ни помогне, за щастие, лятото е само на месец разстояние. А съм сигурен, че ще го усетим и по-рано. Но това зависи от нас. Аз вече съм в настроение за лято.

Google+ Comments