Смених своите бензинови косачки! Ето как заобичах дома си отново

Неволите ми започнаха отдавна с една от онези наистина стари бензинови косачки…

Дори не си спомням кога беше първият ми път, когато се докоснах до косачки за трева. Това винаги е било едно от най-досадните ми задължения.

Съпругата ми обаче притежава китен имот, останал от родителите ?, в едно балканско село. Къщата, въздухът и природата там са наистина прекрасни, но за мен ходенията до вилата бяха свързани само и единствено с особено неприятни  задължения. Тъй като ходехме там рядко, всеки път тревата беше в неугледен вид и аз трябваше да я окося. Имахме една от старите бензинови косачки, която беше истинска антика – огромно шумно чудовище, което се управляваше трудно и беше много тежка. Почивните дни, прекарани там, се превръщаха в истинско изпитание за мен  (все пак не съм първа младост вече).

И така се мъчех, докато не настъпи моментът, когато въпросната праисторическа антика просто отказа да запали. При липсата на специализиран магазин за градинска техника в селото решихме да потърсим онлайн. Останахме приятно изненадани от богатия асортимент, предлаган от Зелена линия. Косачки за трева за всякакъв вид условия, квадратура, бензинови косачки и електрически косачки, въобще – за всеки вкус. Избрахме бензинова косачка, подходяща за средно голям двор и я поръчахме през онлайн магазина. Когато пристигна и я подготвих за работа, се бях настроил за дългото и досадно изживяване, с което бях свикнал със старата машина.

Да, обаче тук не познах. Работата с тази, а предполагам и с всички нови бензинови косачки се превърна в удоволствие!

Сега с нетърпение очаквам почивните дни, когато ще се качим в балканската къщичка, ще окося тревата и ще се наслаждавам на свежия ? аромат. А за прохладния въздух и природата… просто нямам думи. Истината е обаче, че като типичен възпитаник на своето поколение не си и давах сметка, че ще си спестя много време и усилия, ако не чаках старата косачка за трева да се развали преди да купя нова. Е, казват, че животът ни учи докато сме живи, а аз ще се наслаждавам на уюта на ваканционното си жилище, без да изтръпвам от мисълта, че ме очаква досадна и тежка работа.

Google+ Comments