Пазете си здравето…

Handsome single man picking up a handful of yellow beans at the market.Хората не случайно са казали, че здравето е най-голямото ни богатство. Осъзнаваме колко ни е важно, едва когато го загубим и тогава хукваме по доктори, специалисти и къде ли не, за да търсим помощ.

Е, около мен не е станало нещо сериозно, но да ви кажа от около месец-два почти всички хора около мен минаха през някакво грипно състояние. Приятели, семейство, колеги… никой не остана незасегнат. Освен мен! Все още се държа на крак и дори не съм се закашлял или да стана хремав. Може би е защото още с първите застудявания започнах да се обличам по-дебело. Или защото дори в нетипично топлите октомврийски дни не се пускам по тениска като някои мои познати. Не знам… може да е до организъм, но не мисля, че имам най-силната имунна система на света. Даже напротив!

Всеки момент имам чувството, че настинката ще ме удари, но се държа. Обличам се топло, не се правя на герой да излизам по къси панталони, макар че е температурите се качват над 20 градуса. Залагам на сигурното и ако съдя от резултатите до момента май постъпвам правилно.

Пазете здравето си, хора. Бъдете една стъпка напред. Грижете се за себе си, хапвайте здравословно, спортувайте и не пренебрегвайте симптомите на тялото си, за да не стане късно след това.

Google+ Comments