Открихме футболния сезон

Както повечето мъже по света и аз се вълнувам от футбол, но не само пред екрана, а и на терена. С приятелите редовно ходим да играем футбол, когато времето позволява и сме свободни.

Това става най-малко веднъж в седмицата, а понякога и 2-3 пъти. Зависи от хората, които ще се съберат и които имат възможност да играят. Все пак не можем да играем мач с 5 човека, нали ? Не че не може, но тръпката я няма както при 10-15 човека.

football

Понеже досега времето бе лошо и студено играхме в затворени помещения, и то когато са свободни. Но навън вече е топло и за нас сезонът тепърва започва. Вече го открихме този уикенд, който отмина, и сега цяло лято ще ритаме на воля. Когато е топло, може да играем и всеки ден, стига да има мераклии за това.

За мен да играеш мач е много благоприятно за организма, както физически, така и психически. По този начин тялото ти загрява, мускулите се раздвижват и оформят. Що се отнася до психическото влияние, то няма нищо по-добро от съвместна игра с приятелите. Освен, че мозъкът се разтоварва от излишното напрежение през ежедневието, той се раздвижва,  като мисли тактики и стратегии по време на играта.

Има една друга група момчета, с която често се засичаме на терена и премерваме сили, но общо взето сме равностойни противници, което прави играта още по-интересна и емоционална. Най-хубавият момент след мача и взетия душ е да се съберем на маса и да атакуваме мезетата и питиетата.

imagesfff

Google+ Comments