Новата партия БНО – Българско национално обединение

Преди няколко дни гледах интервю по ТВ7 с Георги Георгиев – председател на една новосформирана партия – БНО. Макар да съм скептичен към всяко ново политическо образувание у нас, бих дал шанс на политическа партия като тази, само защото е оглавена от млад човек, който досега не е бил част от политическите игри у нас и влиза в политиката както с готови решения, хъс и най-вече – морал.

Харесаха ми изказванията му и директното му говорене – без да внимава, и без да увърта. Впоследствие погледнах и сайта на новосформираната партия, на началната страница на който Георгиев беше направил обръщение, в което се казваше, че младите у нас трябва да запретнем ръкави и да променим нещата.

БНО ще е партия, която ще се бори стриктно за интересите на народа. Нейни основни приоритети ще бъдат семейството, образованието, възраждането на културата. За да осъществи промяната, от партията смятат, че трябва да се свика Велико народно събрание – (нещо, което отдавна смятам, че трябваше да се направи), както и да се променят конституцията, изборния закон, законите за лустрация и референдуми. Според новата партия трябва да се направят и промени в законите за полицията, съдебната власт и въоръжените сили.

Георги Георгиев заяви, че смята, че сегашното правителство няма да издържи още много. Аз също мисля така – натискът от протестиращи малко по малко се усилва, а и народът усеща, колко е утежнено положението му повече през зимата. Той подкрепя студентското недоволство, но според него не е достатъчно, за да се случи промяна. Естествено, само с викане не става. Тази корумпирана система може да си отиде само, ако разполагаме с троянски кон в нея. Надявам се БНО да е добър такъв.

 

Google+ Comments