Не гледай другите, а погледни себе си

Много се е писало, пише се и ще продължава да се пише на тема себепознаване, себеусъвършенстване и самопомощ в различни ситуации. Не че има нещо лошо, напротив. Хората трябва да търсят начини, чрез които да придобиват нови умения и да стават по-добре в различни сфери. Въпреки това обаче смея да твърдя, че на моменти прекаляваме! Знаете ли защо…? Защото твърде много вторачваме поглед в другите и им завиждаме. Гледаме лъскавата кола на шефа, оглеждаме новата приятелка на съседа, дразни ни повишението на колегата. Обичаме приятелите си, но и на тях тайно завиждаме я на някое предстоящо пътуване, я за увеличението на заплатата, новата квартира или друго…

17angi_600Затова, ако аз сега и веднага трябваше да ви дам съвет как да  подобрите живота си, бих ви казал следното: Спрете да гледате в чиниите на другите!

Кой каквото е постигнал, го е направил сам! И вашият собствен живот е резултат от действията, които (не) сте предприемали, и грешките, които (не) сте допускали. От завистта няма полза, тя може единствено да ви навреди. Много по-полезно и благоприятно за вас самите е да впрегнете същата тази енергия в нещо полезно. Аз съм на мнение, че стига да има желание, старание и стремеж, всеки човек има път за развитие. Да не говорим, че днешният свят ни предоставя толкова много възможности, които пропускаме от чиста доза невнимание 😉 Така че, хора, отворете си очите за хубавите неща! Много по-приятно е и току виж се сблъскате с нещо, за което на вас самите да ви завиждат в последствие!

Google+ Comments