Мило Борисов и Palms Bet с уникален за България футболен семинар

Господ е българин! Всички сме чували тази крилата фраза на футболния коментатор Николай Колев-Мичмана, с която изрази радостта си след историческия гол на Емил Костадинов. Наричам го исторически, защото именно това попадение във вратата на Франция ни изпрати на Световното първенство по футбол през 1994 г., където българският национален отбор се класира четвърти. Това е един от моментите, записан със златни букви в историята на българския футбол, който и до днес ни кара да се гордеем. Но трябва ли да се примиряваме само със славното минало, или трябва да бъдат предприети действия с цел развитието на любимите отбори за още бъдещи големи успехи?

Отговорът на този въпрос идва с първия по рода си за България LaLiga Football Seminar. Той се проведе в хотел Милениум в София под егидата на Palms Bet и Мило Борисов. Събитието е предназначено за всички в спортната сфера, които имат желание да се развиват и почерпят от опита на специалистите от испанската футболна лига. За момента своето присъствие са заявили представители от българските клубове на Левски София, Ботев Пловдив и Дунав Русе.

В официалния сайт на семинара е поместена и програмата, така че, ако ви е интересно събитието, може да научите повече за него. Аз лично останах приятно изненадан от темите, върху които ще се акцентира, защото смятам, че са актуални и биха намерили приложение у нас. Част от лекциите наблягат на мениджмънта, маркетинга и иновациите, които могат да се внедрят във футболните клубове, като предстои да бъдат разгледани още възможностите за намиране на нови спонсори за отборите и изграждането на дългосрочни партньорства. Програмата за деня е разделена на два блока, а след края ще бъде проведена кръгла маса с отворена дискусия.

Ако сте на „ти“ с футбола на световно ниво, то със сигурност вниманието ви ще привлекат и лекторите, които са признати имена в спортната сфера. Първият е Диего Санчес. Това е настоящият директор Бизнес развитие на Атлетико Мадрид и един от най-изявените представители на LaLiga. Той ще популяризира испанското първенство в България, като ще сподели изпитаната формула за развитие и разпространение на най-масовия спорт у нас.

С презентация ще се включи и Пабло Аркуеро, който е директор Спонсорство от Реал Бетис. Своя опит ще споделят и Айтор Хименес – главен директор Стратегия, иновации и бизнес в Алавес, делегатът на LaLiga Хесус Писаро, който отговаря за Балканите, както и Сяоуей Гао – координатор на международното дигитално присъствие на LaLiga у нас.

Както вече споменах, събитието се организира със съдействието на Palms Bet и неговия мажоритарен акционер Мило Борисов и е част от партньорския договор между букмейкъра и испанската футболна лига. Интересен факт е, че българската бетинг компания е първата в Европа, която подписа с LaLiga през август 2022. За да обяви сътрудничеството между двете страни тогава, в България пристигна бившият футболист на Барселона – легендата Луис Гарсия.

Новината се прие особено радушно от феновете на LaLiga у нас, защото сред поставените цели в двегодишния договор са включени организиране и провеждане на футболни турнири с легендарни за времето си футболисти, както и достъп до артикули на клубове от испанското първенство.

Че Palms Bet е пряко ангажиран с развитието на българския спорт, личи и от открито заявената социална политика на букмейкъра. От 2020 година брандът стана главен спонсор на ПФК Левски, като освен финансово, отборът получава подкрепа и чрез редица обучения и напътствия на ръководния му състав. Сред клубовете, на които предприемачът Мило Борисов подаде ръка посредством бетинг компанията си, са още Локомотив София и Пирин Благоевград.

Споделих ви тази информация, за да обобщим заедно ситуацията. А тя е, че с иновативен подход, базиран на опитност и знания, както и с правилната намеса от хора, желаещи да помогнат, нещата потръгват в правилната посока. И както на терена, така и в живота – не е важно да бъде лесно, важно е да бъде успешно. Затова вярвам в светлото бъдеще на футбола в България и знам, че ни очакват още заветни моменти, като този от 94-та.

Google+ Comments