Латекс или тапети

Със сигурност вече питате: а защо не нещо трето. Да, със сигурност има поне още няколко варианта за ъпгрейтване на стените,  но моето колебание беше между точно тези две възможности.

С две думи, хванах последния есенен влак за ремонт и преди няколко дни изведнъж реших, че е крайно време да освежа стените на жилището си. Нещо, което отлагам от миналата година и почти бях отложил и тази. И така се изправих пред дилемата.

Досега стените ми бяха боядисани с латекс в цветове от пастелна гама и възможно най-лесното и бързо решение беше да опресня с едно минаване боята или пък да си избера нови интересни нюанси – а изборът в цветовите каталози наистина е впечатляващ – и въпросът да приключи. От друга страна обаче, си имам стар сантимент към тапетите – някак по-топли, по-уютни ми се струват стаите, направени по този начин. Пък и разнообразните и изключително красиви варианти, които се предлагат в специализираните магазини, наистина могат да направят помещението да изглежда много по-шик, отколкото ако е  боядисано.

Е, когато има колебания между две възможности, разбира се, е най-добре човек да претегли плюсовете и минусите.

Предимствата на първия вариант – лесен за изпълнение, удобен за поддръжка, при частични нарушения или повреди на покритието, винаги може да се замаже локално. Недостатъци – не ми харесва особено и конкретно в моя случай ми е омръзнал. 🙂

Минусите на втория вариант –  тапетите са трудни за поставяне (особено ако има фигури за напасване, ако са копринени или PVC), а също и за сваляне, спасение от частична повреда почти няма – поне не и незабележимо. Плюсовете – един-единствен. Но в моя случай се оказа с най-голяма тежест при вземането на решението – изключително много ми харесват. 🙂

 

 

Google+ Comments