Гола вОда

golataПомните ли предаването “Господари на ефира”. Питам, защото аз отдавна не съм го гледал. Зрителският навик, или по-скоро закостенялост, си е голяма работа и на практика след скандала на “Глобъл Вижън” с Би Ти Ви преди около година, когато Маги Халваджиян обвини телевизията в цензура и я заплаши със съд, не съм ги гледал. Четох, че са се преместили в друга медия, но съм забравил в коя. Иначе за протокола предаването се правеше по лиценз на италианския формат Striscia la Notizia, а лицензът се държеше и все още се държи от BTV.

Е, от медията са решили да се възползват от това, че правата са техни и да възродят предаването. Започнаха да го рекламират активно и да го анонсират още в разгара на отпускарския сезон. Дойде септември, а с него и денят, в който да видим “Голата истина” – така се казва новото шоу. Водещи – блестящият иначе комик Любо Нейков, който, меко казано, в този формат стои нелепо и става за резил; и Eли Гигова, която от години се опитва да си намери мястото (но съвсем очевидно и този път не успява) – започна в едно спортно предаване на БНТ, мина през сутрешен блок, после дори беше помощничка на евродепутатката Илияна Йотова в Брюксел. И сега тук – няма такова безсилие, скованост, неестественост, застинала мимика и липса на чувство за хумор. Но тя не е виновна. Вероятно продуцентите и режисьорът са решили, че фактът, че си бил гадже на плейбоя Петко Димитров (за справка – Мария Игнатова), е достатъчно условие да се справиш блестящо в подобен формат.

Изключителен провал е това предаване. И има един-единствен шанс да го спасят и да стои малко по-адекватно – като го прекръстят. На “Голата вОда”.

 

Google+ Comments