Знаете ли как са измислени Мечо Пух и неговите приятели?

Нека започнем с факта, че Мечо Пух и неговите приятели, не са чисто и просто анимационни герои на Дисни, на които децата да се радват. Мечо Пух е литературен герой, измислен от английския писател Алън Александър Милн. Милн е роден през 1882 г., а през 1920 г. се ражда синът му Кристофър Робин Милн и именно малкото момче се явява прототип на познатия ни от историите образ. Животните, които участват в приказките, всъщност са били плюшените играчки на Кристофър Робин, с които баща му му е разказвал истории.

Съдбата на Кристофър Робин обаче не е никак лека. За него става все по-трудно да расте и да се развива, защото образът на малкото момче от приказките го преследва и постоянно бива подиграван заради него. Принуден е дори да смени училището и града, в който живее, за да избяга от славата на баща си. А успехът на А.А.Милн не е никак малък, при това е успех, който трудно може да бъде надминат. Въпреки всичко Кристофър Робин успява да намери мястото си под света и да се скрие от славата на баща си, като се мести заедно със съпругата си в Дартмут.

The_original_Winnie_the_Pooh_toysВъпреки семейните проблеми и житейски неразбирателства обаче няма как да отречем гениалността на А.А.Милн. Историите му за мечето Пух много ми напомнят на приказката за Малкия принц. Трябва да ги прочетеш поне три пъти през живота си, за да осъзнаеш колко разностранни поуки има в тях и как една на пръв поглед детска история, ти показва сериозни истини за живота. На снимката между другото можете да видите истинските плюшени играчки на Кристофър Робин, които са използвани за прототипи на познатите ни герои. В момента се намират в Обществената библиотека на Ню Йорк.

Google+ Comments