Защо жените не искат да раждат?

Днес ще представя една чисто мъжка гледна точка на въпроса с времето за раждане и въобще стремежът на жените да отложат възможно най-много забременяването и раждането.

Първо трябва да отбележа, че тук ще коментирам само тази група жени, които отговарят на това твърдение. Всички знаем, че има и такива, които се стараят да забременеят в една прилична, да не кажем ранна възраст, за да могат да се “млади майки” и да са свободни да правят каквото си искат, когато децата им пораснат.

Въпрос на гледна точка бих казал аз, но нека да започваме.

Тази група жени, които твърдят, че да забременееш и родиш преди 30-годишна възраст е безотговорно, аз лично не ги разбирам. Не мисля, че жената е създадена само за това – да ражда деца и да ги гледа, но чисто физиологично, това е нейното предназначение. А е всеизвестен факт също, че колкото по млад е женският организъм, толкова по-добре се понася бременността и толкова по-здрав се ражда плода. С напредване на годините, има опасност от възникване на каквито и да е усложнения и проблеми.

Да, днешно време медицината е напреднала достатъчно много, за да овладее голяма част от тези усложнения, но защо трябва да се стига до там?

За мен, като мъж, нещата трябва да следват естествения си ход, следователно отлагането на детето в името на кариера и т.н, за мен е чист егоизъм.

Вие на какво мнение сте?

Google+ Comments