Загатнатото винаги привлича повече

Особено актуална за лятото тема, когато пищна женска гръд, и не само, прелива отвсякъде. Снимки на почти голи “приятелки” във фейсбук буквално ни атакуват от през минута от морския бряг с помощта на съвременната комуникационна техника – полегнали във водата, леко подвили единия крак, за да изглеждат по-стройни и слаби, и много други разновидности в тази еротично-плажна стилистика. Ще кажете – няма лошо. Да, не е лошо и няма да давам оценки. За друго ми е думата.

Оня ден попаднах на резултатите от една доста интересна анкета, правена наскоро сред представителите на силния пол, и един доста голям процент от мъжете отговарят, че прекалената голота е разхвърляност по-скоро постигат обратния ефект от желания притегателен. Да, живеем във времена, в които откриваме истините за себе си и за другите от колонките на статистиката. Иначе аз тая истина съм я чул отдавна, сега малко по малко започвам да я осмислям като съвършено точна.

naked

Дядо ми имаше един приятел – светла му памет. По-възрастен от него, банкерски син, изключително интересен човек, роден и израснал в стара София. Захванал малко в почти младежките си години от времената преди 1944 г., когато градските жени ходели с рокли до земята, и след това началото на 60-те и триумфа на минижупите. Винаги разказваше изключително интересни истории, накрая и поуки изваждаше, затова се въртях около тях и надавах по едно ухо в мъжките им разговори. Та той, без да е участвал в никакви статистически проучвания или пък да се е запознавал с резултатите им, по емпиричен път беше стигнал до същия извод. Казваше: Много по-голямо вълнение и привличане изпитвах от един леко загатнал се под дългата пола глезен, отколкото после, когато дойде модата на ултракъсите поли и всичко беше на показ.

Е, за това ми беше думата. Иначе, спор няма, гледката е приятна.  🙂

Google+ Comments