Вкъщи или на ресторант?

zavСлед по-малко от месец ми предстои рожден ден – няма начин ще се остарява с още една година. И съм решил тая година да го отбележа малко по-тържествено, да поканя повече гости, абе да си стане събитие. Та в тая връзка от известно време се питам дали да го направя вкъщи – за което имам идеални условия, или да поканя гостите си в някое ресторантче. Пресмятам плюсовете и минусите, но още не съм решил окончателно – и двата начина си имат предимства и недостатъци.

Вариант вкъщи. Разбира се, че няма нито едно заведение, което може да ти осигури домашния уют и комфорт, случването на нещата далеч от чужди погледи. И с това предимствата свършват. Започва се с едно изтощително и дълго правене на списъци за пазаруване, после самото пазаруване, после чистене, готвене – не лично аз естествено 🙂 И се завършва със сърдити съседи, които тропат по стените, звънят на вратата или, не дай боже, направо са извикали полиция заради високата музика по неподходящо време.

Вариант в заведение. Недостатък единствен – излиза малко по-скъпо. Оттам нататък са предимствата – задълженията ти се свеждат само до това да резервираш местата, да поканиш гостите, да пристигнеш първи, за да може да ги посрещаш, да приемаш поздравления и подаръци, и накрая – да платиш сметката. 🙂

Писаното слово винаги тежи повече от изговореното или пък това, което се върти в главата на човек. И сега като написах плюсовете и минусите, положението ми се изясни повече. Ясно е – ще се ходи на ресторант.

Затова спирам да пиша, за да поработя – все пак взетото решение ще иска и финансиране. 🙂

 

Google+ Comments