Видеонаблюдение на село?

camera_selo Зачестиха много кражбите в моето село – привидно тихо и спокойно местенце, където баба ми прекарва последните години от живота си в отглеждане на зеленчуци и животни. Определено не искам някой да влиза в дома й и да си позволява да отмъква каквото и да било, а се е случвало вече не веднъж. Един път научат ли, че е беззащитна, местните дребни апаши няма да я оставят на мира. Селският полицай пък няма как да огрее навсякъде. Затова реших да се погрижа малко повече за сигурността на дома и двора й, като монтирам две денонощни камери, които най-малкото ще запишат крадците по време на кражба, ако опитат да отмъкнат нещо, и после залавянето им ще е по-лесно.

camera_s

Споделих на мой приятел за проблема и той ми препоръча да опитам услугите на фирма за видеонаблюдение, с която той бил работил и бил доволен  – „Е-Комерс  Груп“ ЕООД.  Звъннах на телефона от визитката, която ми даде и се уговорих да се видя с представител на фирмата, на когото да разкажа за проблема и да ми даде съвет. Отидох до офиса им и проведохме разговор, който ми беше много полезен. Обясних, че и сам ще се справя с монтажа, но техните съвети бяха много цени и ми помогнаха да избера точното оборудване от гледна точка на цел, качество и цена.

Миналият уикенд отидох на село и се посветих на монтирането на системата. Цялата работа отне няколко часа – докато успея да настроя всичко, да окача и застопоря камерите на правилните позиции и да доизкусуря нещата, все пак съм начинаещ млад майстор 🙂 Много съм доволен от това, което се получи.

Системата работи прекрасно и се надявам, че заедно със СОТ-а, тези мерки за сигурност ще са достатъчни, за да не припарват крадци.

Google+ Comments