Справедливо

Да ви кажа, тъкмо бях започнал да ги съжалявам новите управляващи, и пак направиха поредната глупост, с която обезоръжиха наченките на разбиране в мен.

Струваше ми се прекалено още когато гонеха запотения и очевидно изплашен Йордан Цонев около Парламента, някак не особено кавалерско и човешко, когато таксиджиите отказаха да качат Мая Манолова и я оставиха в ръцете на разярената тълпа, недопустимо ми се стори и появяването на протестиращи от морските вълни, с плакат срещу ваканцуващите на плажа депутати. Така де – някак не е християнско да нарушаваш почивката, даже и на врага си.

Обаче – тия хора си плачат за сваляне. Даже имам чувството, че подсъзнателно се стремят към него и затова сътворяват всичките тези безумия.

ostavka

Как по друг начин да си обясним уволнението анблок на всичките 16 директори на регионалните инспекции по околната среда и още седем – на различни институции, които също са на пряко подчинение и разпореждане от министерството. Няма здраво мислещ човек, който да определи това мероприятие като нещо различно от чистка – не може даже и по Бойково време да не са назначили поне един читав шеф в системата, който да е заслужил оставането си на поста.

Не се били справяли с усвояването на европейските фондове, изоставали с програмите, са обяснение за наивници. Такива вече няма – още повече, когато новите началници до един са с турски имена. Нищо против тази етническа група, която на всичкото отгоре в момента има и религиозен празник. Въпросът е за принципи. След месеци щели да се проведат конкурси с ясни правила и условие. Да, май месец, когато дойде време за следващите избори. А дотогава – шапка на тояга.

И Нептун да им се яви от морето с жезъл в ръка, пак ще им е малко.

Google+ Comments