Ще има ли коледно офис парти?

Служителите в големи компании като мен знаят какво представлява традиционното коледно парти. Голям ресторант, резервиран само за фирмата, сбор на всички отдели и хора, песни, танци и забавления до зори. Историята знае много подобни случки, носещи се из пространството като легенди. Но какво ще се случи с празничната забава тази година?

Несъмнено последните месеци бяха белязани от събития, непознати за съвременната ни история. Трябваше да се вземат бързи и правилни решения, които спасяваха не само работни места, но и човешки животи. И тъй като в момента ситуацията отново ескалира, всяка компания иска да запази ресурса си от хора здрав и способен. Точно затова и общите коледни партита бяха отменени.

Разбирайки предприемането на подобно действие, с колегите решихме да си организираме забава, която не поставя никого в риск. Точно затова в деня на традиционното празненство – 21 декември, след 18:00 часа ще организираме общо виртуално парти. А ако се чудите как ще го осъществим, сега ще ви разкажа.

Тъй като много от предлаганите съвременни приложения имат ограничение на броя на присъстващите, а пък и ние нямаме контактите на всички, решихме да предприемем нещо по-смело. В служебната ни система за комуникация имаме опцията всички служители да се включат във видео разговор. Спряхме се именно на този метод, защото няма да има пренебрегнати. Пък и ръководството ще може спокойно да се включи.

За да бъде всичко празнично, с колегите от отдел Човешки ресурси решихме да наемем диджей, който да се намира в офиса ни на фона на празничната украса. Именно това ще бъде главната визия на онлайн партито, а отдолу ще бъдат всички служители с изображенията от домовете си. Те трябва да бъдат облечени с коледни дрехи или пък с най-любимите си и шарматни визии. А разбира се, не трябва да отсъстват и хубавите напитки. Така в продължение на няколко часа ще слушаме музика, ще се веселим хем заедно, хем в уюта на домовете си.

Google+ Comments