Семейни събирания

Наближават, наближават. Колко повече дни минават от любимия ми мисец декември, толкова по-близо са коледните празници и толкова по-близо са неизбежните семейни събирания.

Large family eating Christmas dinnerБързам да уточня, че в тях няма нищо лошо. Те са необходими, а в много случаи са дори приятни. Все пак на пръстите на едната ръка се броят дните в годината, в които се събираме със семейството и близките си, затова нека им се насладим максимално. А Коледа, до колкото си спомням, е традиционен семеен празник и е хубаво да си остане такъв колкото е възможно по-дълго време.

И на мен не ми е приятно винаги да съм обграден от роднини, но е необходимо да се случва от време на време. Пък и се радвам да си видя братовчедите, лелите и чичовците. Освен това вече съм в такава възраст, че се числя към възрастните и мога да обсъждам с тях много повече теми отколкото преди. Става ми все по-интересно да присъствам на неизбежните семейни събирания. Ако и храната и хубава, отвори ни се глътката и намерим тема за разговор, още по-добре. Тогава наистина започвам да се чувствам като в приятна семейна среда и не ми се иска да се разделяме накрая.

Коледите са за това в крайна сметка. Целта не е да отпътувате някъде надалеч и за Бъдни вечер да сте в Гърция или Италия. Целта е да се съберете с близките, да прекарате една приятна вечер заедно и да се насладите на компанията си.

Google+ Comments