Съвместимостта между работа и колеги

От личен опит знам, че е много трудно да съчетаеш хубавата работа с перфектните колеги. А и това не се отнася само за работата, като цяло в живота винаги се получава така, че има нещо което куца.

Много рядко се среща да съчетаеш нещо с друго и това да се получи идеално. За пример бих дал кариерата и семейството. Те много трудно се съчетават и градят едновременно, почти винаги издигането в едното е за сметка на другото.

workplace

Да се върнем на съвместимостта между работата и колегите. Според мен, дори и да си намериш най-хубавата работа, тази, за която винаги си мечтал и търсел, винаги ще има някой колега, който да ти развали удоволствието.

Скоро си говорихме с един мой познат, който дълго време търсеше работа като дистрибутор на продукти. Късметът му се усмихна и след като мина през всички интервюта, го наеха в една фирма, където той ще върши доставки до различни обекти, което за него това беше идеалната работа. С такава радост и вълнение ходеше всеки ден на работното си място, че изобщо не се изморяваше.

Когато обаче минаха няколко месеца, той ми се оплака от колега, който му убива желанието за работа. С действията си и начина на мислене, той през целия работен ден му пили нервите и общо взето щастието му беше за кратко, но въпреки това не се е отказал.

Неговата история ме накара да споделя с Вас това, че един човек е способен да ти развали удоволствието и спокойствието на работното място, колкото и прекрасна да е работата.

Google+ Comments