Съвети срещу пролетни настинки

nastinkaПрез пролетта времето е доста променливо и е много лесно да се разболеем. Сутрин, когато излизаме е студено, на обяд става топло, а вечер пак застудява. Не наем как да се обличаме така, че да ни е добре през целия ден. Най-удачния вариант е да имаме връхна дреха и нещо по-леко под нея. Вече прибрахме дебелите зимни палта и ботуши и се радваме на пролетните обувки и якета. Да но именно през този сезон сме податливи на настинки и даже по-сериозни разболявания.

Аз лично съм страдал от това и вече знам какво да правя за да предотвратя опасната пролетна настинка. Считам, че доста от Вас се интересуват как да се предпазят. Ето няколко изпитани правила.

Ще започна с храненето, при което закуската е задължителна. Наблягайте на витаминозни и въглехидратни храни, много зеленчуци и млечни продукти. Колкото до напитките много добре срещу настинките действа чая с мед.

Съобразявайте се и не прекалявайте с количеството алкохол и цигари, които приемате. Съня също е много важен, тъй като недостатъка му понижава имунитета. Друго правило е да спортувате, независимо в къщи или във фитнеса. Спазвайте добра лична хигиена, мийте редовно ръцете си и избягвайте контакт с болни и кихащи хора. За дома е добре да се проветрява и да се сложат овлажнители за въздух.

Като последно, но не по важност ще Ви посъветвам да не се ядосвате и да мислите положително.

Google+ Comments