С поглед към модата

Лятото пристигна с гръм и трясък. Буквално! Пролича и по градските билборди. Наводниха се с красиви моделки по бански, бельо, летни панталонки, роклички, препаски. Друго си е човек да оплакне окото. Хехе! 😉

Като тръгнах да пиша за женската красота се сетих за една серия по онези телевизии за безделници, в които пускат само предавания за отслабване, булки, избиране на жилища и правене на торти 😉 Гледам и няма как да не ми направи впечатление, че всъщност излъчените личности – млади мъже и жени, не могат да стъпят и на малкия пръст на родните представители на силния и нежния пол.

beautyКъдето и да идеш по нашите улиците ще срещнеш не по-малко хубави момичета като тези от пътните реклами.  Само че у дома много малко са тези, които имат възможността да се реализират и да започнат да печелят от това. За жалост след 2007 година много от големите и стабилни модни агенции изпаднаха в тежка криза. Сещам се в момента за „Джей Моделс” – тя даже беше една от първите, които напуснаха кораба на модния бизнес. Вече има сигурно 8 години откакто затвори врати. И горе-долу от същото време като че ли и конкурсите за красота се превърнаха в пародии на това, което бяха. Не съм сигурен дали има някаква закономерност, но не пречи да споделя онова, което ми прави впечатление. В един момент изборът на Мис Свят се гледаше по националните телевизии, а после всяко заведение можеше да си направи един конкурс Мис, в които се излагат красотии, а момичетата си изживеят своя “звезден” миг и да получат потупване по рамотя („Да, безспорно, хубава си , Марче!”), без да имат реална реализация. Даже, то вече и репутациите на тези конкурси се съсипа, но това е друга тема.

Красотата винаги е била нещо високо ценено. Но естествената, подплатена с поведение и  приятно излъчване. А ние в България имаме толкова хубави жени, които се крият като сервитьорки в заведения, офиси и цехове, а няма кой да ги поошлайфа малко и да ги накара да заблестят. Тъжна работа,.. българска. Надяваме се скоро и родният бизнес да тръгне, макар и креатйки, по пътя на европейските си събратя.

Google+ Comments