Различните видове приятели

Колко от нас могат да кажат, че наистина имат добър приятел? Предполагам, че всички разполагаме с малко верни хора до себе си. Често имаме и такива, които считаме за истински, а всъщност не са. Въпреки всичко обаче сме отворени да намерим добри приятели, които никога не са излишни.

Понякога грешим при избора на близки хора, които да ни заобикалят, защото се чувстваме сами или защото искаме да станем част от определен социален кръг. Понякога просто изваждаме късмет и попадаме на правилните хора. Но има много различни видове приятелства, които ни помагат да вървим напред във всеки етап, и трябва да сме наясно с тях.

За най-близките ни приятели често определяме хората, с които сме израснали. Обикновено става въпрос за приятелствата ни от детството, но може да бъде и за такива, които са ни помогнали да се справим с трудна и дълбоко емоционална ситуация от нашия живот. С тези приятели обичта не намалява, дори да нямаме достатъчно време, за да се видим и да поговорим. Просто знаем, че щом веднъж имаме възможността, ще наваксаме всичко.

Приятелите ни най-често са тези, с които можем да споделяме дълги часове разговори, чатове и други забавления. Тези, с които можем да правим дейностите, които харесваме, без да се притесняваме, че ще ни помислят за смахнати.

За близки на сърцето ни хора можем да определим тези, които винаги ни пишат, за да ни разкажат за техния живот, техните проблеми, техните радости. И това е техният начин да ни кажат, че сме важни в живота им. Те често се консултират с нас и ни търсят повече за мнение, отколкото да ни помагат.

И накрая – тези, които ни търсят само за забавление. Обикновено те са много щури и с тях винаги можем да се развеселим. Но същевременно добре знаем, че забавлението е единственото нещо, което можем да споделим с тях.

Здравите приятелства са тези, които ни помагат да растем. Намирането на добри приятели днес не е лесно, така че ако имате такъв, запазете го и му покажете колко го цените.

Google+ Comments