Работа в Булмар

От месец съм в търсене на работа, след като на старата работа се появиха проблеми, и се наложи да напусна. Ходих по много интервюта, от едно място дори ми се обадиха, че мога да започна, но точно там условията не ми харесаха – по-точно работното ми място не достатъчно уютно и приветливо, и със сигурност нямаше да ходя с кеф на работа.

Наскоро кандидатствах за работа в Булмар, като младши софтуерен разработчик. Явих се на интервю в централния офис на компанията в София – много яко място, веднага ме грабна.

Интервюира ме едно момче, което каза, че се занимава както с информатика, така и със счетоводство и бил нещо като свързващо звено между работещите по счетоводния софтуер счетоводители и програмисти. Поговорихме си надълго и нашироко за работата. Ако бъда приет, ще се занимавам основно с информационната сигурност и осигуреност на компанията(при нужда от приложения и т.н.) и с тяхната счетоводна програма „Булмар Офис“, която е една от малко продавани и добре работещи български програми.

Учудващо за една счетоводна компания като Крестън Булмар, но се занимават изключително много с технологии. А си мислех, че счетоводителите са скучни хора :)) Използват сървърна виртуализация от Vmware, всъщност представляват и компанията в България. От това, което разбрах, и информационната осигуреност и защитеност е на светлинни години от тази в повечето български компании. Сигурен съм, че тази им инфраструктура ще бъде доста сложна и интересна, защото имат офиси в много градове и се занимават с много дейности.

Надявам се, че ще ме вземат на работа при тях. Ако пък не ми хареса или не ме вземат – възможности засега много. Поне в моя бранш кризата не се усеща и има недостиг на специалисти.

Google+ Comments