Промоции и разпродажби

razprodajbiЧесто чуваме за промоции, награди и разпродажби, които са предлагани от различни фирми и продукти. Имам наблюдения, че когато върху една стока пише „промоция” или определен процент намаление, тя веднага привлича окото на клиента и има голяма вероятност да бъде закупена от него.

По същия начин стои въпроса и със стоките, като дрехи и обувки, които са на разпродажба и на витрината има с големи цифри написани -20%, -40%, -50%, дори -70% намаление. Е, няма как това да не ти направи впечатление и да не събуди любопитството в теб. Още повече, ако знаем че стандартната цена на тази стока е такава, каквато не бихме си позволили по принцип.

Според мен един надпис променя изцяло впечатлението, което си създава самия клиент. За пример бих дал баничка със сирене – ако реалната цена, на която се продава е 1 лев и е написана отпред на витрината, клиента я вижда и си прави сметка, но ако е написано с големи червени букви „ПРОМОЦИЯ – 0,99 лв. баничка” нещата стоят по съвсем друг начин. Разликата дефакто е 1 стотинка, но впечатлението създадено у клиента е далеч по-различно.

Може би именно тези трикове и реклами, примамват хората и продуктите се продават успешно. Така, че много е важно как е написана самата цена. Според мен няма човек, който да не харесва думата промоция и щом я види някъде написана, да не се заинтересова за това, кое е на промоция и каква е промоцията.

Google+ Comments