Приоритетите на хората

Всеки човек си има приоритети, които ръководят неговите действия и разсъждения. Някои са високи приоритети, други ниски, но със сигурност всеки ги има и се придържа към тях. Това е хубаво, защото така човек знае към какво се стреми и го прави по възможно най-лесния и удобен начин за себе си.

По мои наблюдения обаче доста често се случва така, че това което е постигнал някой да бъде приоритет на друг, а от друга страна, този някой да иска да постигне това, което вече има другия. За мен това е нормално, защото все пак повечето бъдещи планове са подобни, а и всеки иска това, което няма, така че няма нищо чудно в това.

setting_priorities

Общо взето нещата, които са най-важни в живота на човек са професионално развитие, семейство, уютен дом, спокойствие, по-добър живот и т.н. Всеки сам решава кое ще сложи на първо място по важност и когато го постигне, кое ще бъде следващото, или ще ги кара едновременно.

За някои професионалното развитие е най-важно и след като изградят кариерата си, чак тогава да мислят за градене на дом и семейство. За други семейството и домът са по-важни от това, какво ще работят и къде. Трети пък нямат избор, просто живота им протича динамично и не им остава време да си слагат приоритети, просто се пускат по течението и каквото им е моментното настроение, и както го почувстват го правят.

В крайна сметка всеки си носи своята орис и си живее живота, както го смята за добре.

Google+ Comments