Преслава

Не съм фен на поп фолка и това е последното нещо, в което някой може да ме обвини. То въобще защо трябва да говорим и за обвинения – всеки има право да харесва и слуша каквато си иска музика. И в този жанр обаче има безспорни имена, певици с доказани вокални качества и сценична харизма – аз лично смятам за такива – Преслава, Ивана и Деси Слава. Още повече, че и трите доста често са в една гранична зона между попмузиката и така наречената чалга.

Днес обаче ще говоря за Преслава, и то не толкова за песните й, а за информация, която се тиражира в последните месеци по неин адрес. Че отслабна драстично, то е видимо с просто око. Жълтата преса първоначално твърдеше, че е прекалена диета. После, че певицата е болна от анорексия. Последно излезе някаква информация как припаднала в тоалетната на пловдивско заведение, била откарана в местна болница почти умряла – причината била злоупотреба с наркотици.

Не се наемам да твърдя колко е вярно всичко, изнесено в жълтите вестници и сайтове, защото не това е темата на днешния ми материал. Искам да изразя потреса си от коментарите под тези информации. Няма такава първична злоба – злобата на дребния неуспял човек, който се радва, когато някой, успял да изплува над масата с таланта си, по една или друга причина падне. Умираме от удоволствие в такива случаи. Журналистите ги разбирам – въпрос на липсващ морал, на нужда може би да сложат хляб на масата и да нахранят децата си. Но тия, обикновените хора, които може би до вчера са пели заедно с нея при участията й в заведенията или по концертите, откъде и защо изкараха тая злоба. Що за хора сме!? Що за народ сме!?

Google+ Comments