Новият български сериал – Фамилията

stefan_danailov_asen_blatechkiНаскоро разбрах, че предстои да стартира нов сериал по БТВ – “Фамилията”. Заинтересова ме, защото видях на рекламата, че ще участват отново някои от най-известните ни актьори и актриси, които имат солиден опит както в театъра, така и в киното, а и не приемат всяка роля. Те са Стефан Данаилов, Ваня Цветкова(от 7 часа разлика), Цветана Манева, Асен Блатечки. Продуцентите са вече утвърдилите се Димитър Митовски и Димитър Гочев, които създадоха и хитовия “Стъклен Дом”.

Сюжетът на новия сериал е все още мистерия, но от трейлъра става ясно, че ще има екшън и заплетени истории, а филмът ще се върти около една от най-богатите български фамилии и нейната история, за която е нает да напише биография героят на Асен Блатечки, който е журналист.

Очаквам и този филм да е толкова успешен, колкото бяха Къде е Маги, Седем часа разлика и Стъклен дом, дори се надявам да ги надмине. Актьорите, които ще участват в главните роли определено ми вдъхват доверие и трейлърът също ми се стори мнго интересен. Това май ще е седмият български сериал, който от бТВ създават през последните две-три години, и трябва да се признае, че благодарение на тяхната инициатива цялата киноиндустрия се възроди. Другите телевизии също се опитват да достигнат тяхното ниво, но засега са само с по един проект на година и едва ли постигат по-сериозна гледаемост. Затова мисля, че вече като пионери в създаването на сериали, Фамилията ще е още по-добър от досегашните продукции на телевизията.  Все още от телевизията не са обявили датата, на която ще се излъчи първия епизод, но със сигурност ще  е в началото на пролетния сезон, когато стартират и много други български продукции на медията.

Радвам се, че продължават да се създават качествени български сериали, но се съмнявам, че това ще продължава още дълго, ако не се разреши проблема, заради който от бТВ имаха търговски спор с Булсатком, а именно – укриването на абонати и неизплащането на дължимите суми на телевизиите поради това. На много кабеларки им е удобна схемата, по която рекламодателите на телевизиите плащат за продукциите им, а операторите просто разпространяват сигнала и си прибрат цялата печалба, но заради кризата само този начин на издръжка вече не е рентабилен. Дано от телевизиите продължават да си търсят правата, защото иначе скоро може и да не успяват да финансират подобни скъпи продукции като сериали и риалитита.

Google+ Comments