Новата вълна в българското кино

Днешният текст в блога ще бъде нещо като ревю на последния български филм, който гледах. Бързам да ви споделя, че отзивът е положителен, така че се настройте за нещо хубаво. А дали ще познаете лентата – можете ли, защото определено сте гледали рекламата по телевизията.

Ако все още не сте се досетили, става въпрос за „Като за последно“. Българският филм, в който участва и номинираната за Оскар и Златен глобус Мария Бакалова. Трябва да ви призная, че бях любопитен да видя как играе прословутата девойка и това бе едно от причините да избера да го гледам.

Избрах малко кино, където и без това не ходят много хора, а и билетите и пуканките са изгодни. За моя голяма изненада, имаше доста посетители. Общо взето изпълнихме капацитета на злата, който бе разрешен. Хората бяха от различни възрасти, а по облеклото им си личеше и че са от различни слоеве.

Споделям ви това, защото е показателно за оценката на самия филм. Определено той бе забавен и интересен за всички хора в киното. Нямаше простащина, беше смешно и парадоксално. А темата за възрастните родители и за драмите на младите – невероятно засегнати и подчертани. Някак деликатно, но и замислящо.

Относно играта на самата Бакалова – е, личеше си нашата театрална школа. Обаче като цяло ми хареса и наистина ролята ѝ, макар и без много думи, бе въздействаща. За останалия актьорски и режисьорски състав – адмирации, чудесна работа.

Няма да разказвам сюжета, защото може да разваля на някого „кефа“. Затова този момент оставям загадъчен. Но крайното ми мнение е изключително позитивно и високо. Даже бих казал, че това е една от най-добрите родни ленти, която съм гледал от години насам. Приятно, ведро, с драматизъм и интересна развръзка. Гледайте!

Google+ Comments