На показ

Има едно телевизионно предаване, което извиква у мен истинско отвращение – “Съдебен спор”. Между другото, спомням си Нана като водеща на едно детско предаване, където стоеше изключително уместно и позитивно. И не мога да разбера за какво й е да се рови буквално в помията на хората и да е лице на eдин формат, който не просто гравитира около жълтото, а е нагазил дълбоко в него.

pokazРазпалих се така, по повод на един от поредните епизоди. Майка съди дъщеря си за някаква лека кола, която била тяхна обща собственост, пък дъщеря й я продала. Докато си търсеше правата за колата, които права между другото бяха изтекли по давност, майката набързо обясни как дъщеря й я пребила два пъти, как като счетоводителка откраднала парите за осигуровки на своя клиентка, как, докато детето и било болно, тя ходела по служебни партита, за мъжете в живота й, за изневери и въобще изнесе на показ цялото й мръсно бельо.

Допускам, че има такива деца – които крадат родителите си, които са агресивни към тях не само вербално, но и физически, не просто допускам, дори съм сигурен, че е така. Но наистина не смятам, че едно подобно предаване е мястото, на което трябва да изкарваш интимните тайни на близки хора, та дори и по някакви причини вече да не сте в добри отношения. Още повече, когато става въпрос за майка на внучето ти, което твърдиш, че обичаш. Ами ако е така, не може да не си се замислил за това, че съучениците му също гледат телевизия, че ще го обиждат, подиграват и т. н.

Та по тоя повод, макар че мога да бъда обвинен, че разглеждам историята само от едната страна, се сетих за начина, който Соломон разрешил спора между две майки, които спорели за това, коя от двете е родна на детето…

 

Google+ Comments