Моментът на изненадата

изненадаЕдва ли има човек, който да не обича изненадите и момента, в който му поднасят нещо неочаквано. Сигурно няма такъв, но когато става въпрос за положителна изненада, когато обаче изненадата е неприятна, нещата стоят по коренно различен начин.

Понякога става така, че когато искаш да изненадаш човека отсреща, ти се стараеш и подготвяш нещата, така че да му доставиш удоволствие, но в момента на поднасянето усещаш, как той не се радва особено. В такъв случай или изненадата не му е харесала особено, или просто не може да си покаже реакцията, тъй като в първия момент не осъзнава какво се случва.

Когато реша да изненадам някого се чудя дали ще е по-добре да го питам какво предпочита, вместо да рискувам с момента на изненада. Ако съм сигурен, че това което съм избрал ще му хареса – няма проблем, но ако имам колебания, по-добре да не го правя. Ако изненадата ще бъде неприятна, нещата ще придобият съвсем друг смисъл и този жест по-скоро ще го обиди, отколкото да му хареса и да го направи щастлив.

Едно обаче е сигурно, когато изненадата е добре замислена и подготвена, няма разочаровани. В такъв момент те се чувстват много специални и знаят, че някой се е погрижил за техния комфорт. А Вие обичате ли изненадите ?

iznenada

Google+ Comments