MMA бойците у нас в Гранд Хотел Банско

Предполагам много от вас като мен също са били обхванати от общата еуфория около ММА бойците ни и победите им, в един мъжки и много труден спорт, в който се прилагат толкова много бойни изкуства, че е толкова трудно само да познаваш, а какво остава да си подготвен за всяка една възможна хватка.

IMG_4250 (Copy)Едва ли има вече някой, който да не е чувал за Кубрат и Тервел Пулеви, Станислав Недков-Стъки и други от многобройните ни успешни MMA бойци. България наистина се развива много добре в този жесток спорт. Съвсем наскоро се проведе и турнир срещу Гърция в Банско, където нашите момчета и едно момиче тотално размазаха бойците от южната ни съседка, които загубиха 5 от 5 боя! Събитието бе приютено от Гранд хотел Банско на собствениците Паскал Дойчев и Андон Атанасов, които изглежда са решили да подкрепят прогресивния спорт и бойците ни. ММА Гала вечерта, както бе наречено събитието, се проведе на 14 декември, а преди дни запис от нея бе излъчен и по телевизията, откъдето имах възможност да му се насладя и аз.

Съдия на петте мача бе небезизвестният Пламен Петров – Легендата, най-много ми харесаха мачовете на Павел Живков срещу Зураб Зарнадзе, Георги Стоянов срещу Папагеоргиу Панайотис, Сотир Кичуков срещу Георги  Папунаишвили, и разбира се момичето ни Мария Учкова, която буквално за броени секунди успя да принуди гъркинята Адамопулу Нандиа да се предаде след заключваща хватка. Наистина останах много очарован от боевете и майсторството на състезателите ни. Дано и за напред продължаваме да се развиваме толкова успешно в този спорт.

Google+ Comments