Митове за свалките

Един от най-големите митове за мъжете и начина им на мислене е този:
„Ако наистина ме харесва той ще дойде при мен да ме заговори.“
Ами не, няма.

Всъщност колкото повече те харесва един мъж, толкова по-малко вероятно е да те заговори. Защо? Защото му е по-лесно да говори с жените, по които не си пада. Разговорът с момичето, което го разтапя отвътре, е дяволски труден.

Почитателките на метода „прави се на недостъпна“ смятат, че жената винаги трябва да изчака мъжа да я заговори, защото тогава и само тогава ще е наясно дали той е привлечен от нея.

И така, ето ти една новина: това изобщо не е вярно. Не знам дали вината е в телевизията, или в киното, но реално съществува една огромна заблуда, че мъжете заговарят жени най-редовно. Погрешно вярваме, че нашият пол обикновено завързва контакта, че момичето просто трябва да е там и мъжкарите ще започнат да кръжат около нея като пчели около цвете. Ако твоят опит показва обратното – тоест мъжете не те заговарят постоянно – сигурно смяташ, че не те намират за привлекателна. Има много мъже, които са успешни, умни и чаровни, но никога не заговарят жени в бар, например.

Защо мъжете се страхуват да заговарят жени? Опитай за малко да се поставиш на мястото на някой мъж. Представи си, че те забелязва от другия край на стаята и решава, че му харесваш. Сега трябва да вземе решение – да дойде ли да те заговори или не. И ако не, защо? Какво точно може да го притесни?

Най-вероятно той се притеснява как изглежда пред приятелите си. Да се изложи като идиот в очите на приятелите си е по-реална заплаха за един мъж, отколкото жените могат да си представят. Ами ако дойде при теб и ти го отрежеш, или просто му хвърлиш смъртоносен поглед? Ами ако гаджето ти изведнъж се появи от бара с мартини в ръка? На него ще му остане само едно – да се обърне и бавно да се върне при приятелите си, които по всяка вероятност ще го скъсат от подигравки. В резултат на това самочувствието му ще пострада и той едва ли някога отново ще започне доброволно разговор с жена. Тези страхове са толкова първични и заложени в мъжката психика, че дори да му даваш сигнали, че може да дойде при теб, той пак няма да е сигурен, че ги тълкува правилно.

Забелязала ли си колко често в разговорите си мъжете се надскачат и се стремят да накарат другия да изглежда глупав? Мъжките приятелства са базирани на борбата за надмощие – а един мъж се бие най-ожесточено за положението си сред близките. Не му пука толкова за мнението на непознатите в бара, колкото за това на приятелите му. В рамките на собствената му група той се бори за върховенство и точно по тази причина публичното унижение, особено когато идва от жена, е толкова болезнено.

Той се ужасява от това какво ще кажете ти и твоите приятели. Рискът да бъде отхвърлен от теб и мисълта за подигравките, които ще отнесе от приятелите ти, са адски стресиращи. Затова той предпочита да си остане с убеждението, че стига да поиска може да те заговори, вместо да се подложи на произтичащите от евентуално отхвърляне проблеми.

Ако го видиш да говори с други жени, вероятно с тях просто няма какво да губи. За всеки средностатистически мъж именно жената, която го подлудява, е най-ужасяващата от всички. Той смята, че не я заслужава. Че тя може да има всеки, когото си поиска.

В това отношение мъжете и жените не се различават особено. Ти сигурно се чувстваш също толкова притеснена, когато си с някой привлекателен за теб. Помисли си само колко по-лесно флиртуваш с мъж, който не те интересува – същото се случва и при нас .

В крайна сметка, ако мъжете не са склонни да направят първия ход, а ти като стойностна жена не искаш да тичаш след тях, как изобщо можете да се запознаете?

Все още живеем във време, когато любовните съвети като цяло повеляват, че жената като цяло трябва да бъде преследвана. Време е да сложим край на тази заблуда. Това, че сте жени не ви ограничава да създавате възможности във всяка една сфера на живота си, без да компрометирате стойността си.

Google+ Comments