Колкото повече, толкова повече… памет

Времето минава, технологиите се развиват и дано така да остава занапред. Радвам се на прогреса и всичките новости, които се появяват непрестанно.
Спомняте ли си обаче, че първите ни компютри сигурно са имало по-малко памет, отколкото имат сега телефоните ни. Аз честно казано не си спомням колко беше хард паметта на първото ми РС, но със сигурност е била в пъти по-малка отколкото на сегашното.

71844810computermemoryСпомням си първите дискети, където записвахме документи, както и CD-тата, където имаше място точно за няколко песни. Радвахме се на флашките, които имаха 512 МВ памет, докато сега… тенденцията е хардът да се увеличава, а устройствата да се смаляват.

Флашките са все по-малки, а да носиш 32 МВ в джоба си вече не е нито невъзможно, нито е лукс. Един средностатистически смартфон има поне 2 GB вградена памет + мястото за SD карта. Лаптопите също все повече се умаляват, а на пазара има и такива с поне 1 TB вградена памет и те не са лукс. Да не споменавам и таблетите, които ни улесняват живота все повече и повече… и стават все по-ергономични.

Очевидно е накъде върви тенденцията… колкото повече, толкова повече (памет).

Google+ Comments