Колко струва доброто здраве? Не ти е нужна висока заплата, на Елиаз продуктите са достъпни

Все повече хора в днешно време се сблъскат със здравословни проблеми и все по-голям става процентът на тези от тях, които опитват алтернативни начини на лечение под формата на храна, билки, масла и т.н. Не е случайно, че когато сме настинали, лекарите ни изписват не само антибиотици и пробиотици, но ни съветват също да пием повече чайове и да ядем повече плодове. Храната е двигател на организма и ако не е пълноценна, организмът страда.

firma-eliaz-pylnozyrnest-hlqbКогато стане дума за здраве и здравословно хранене, оправданието на мнозинството е, че биохраните и биопродуктите били много скъпи. Да, всеки от нас получава различна заплата и не всеки може да си позволи до добави чия в салатения микс, да  пече сладки с кокосова захар или всяка седмица да яде печена сьомга. Аз съм наясно с това, но хубавото е, че има и производители, които са наясно с тези факти, и са съумели да предложат хем качествен продукт, хем на добра цена. Фирма Елиаз – хлебозавод Горубляне е сред тях. Специализирани са в производството на хляб, брашно и закуски, но аз ви препоръчвам да опитате специалните им хлябове. Те са пълнозърнести, общо 24 на брой и може да ги разгледате по-подробно на сайта на Елиаз. Цената на тези хлябове варира от 1,09 лв. до 1,89 лв. Най-скъп е Просеник, но за такъв продукт мисля, че заплащането му е по-малко в сравнение с други подобни хлябове на пазара. Хората с по-ниска заплата, в Елиаз лесно ще намерят добра храна на достъпна цена.

Това не е единственият пример, чрез който да ви докажа, че дори с малка сума пари, можем да се храним по-пълноценно и здравословно. Знаете ли например, че в изварата се съдържа много по-голямо количество протеини и по-малко мазнини в сравнение със сиренето. В 100 гр. извара има 11 гр. протеин и 4 гр. мазнини, докато в 100 гр. сирене тези съставки са 17 гр. протеин и 25 гр. мазнини. Друг съвет, който да ви дам, е да намалите приема си на безалкохолни напитки и да ги заместите с по-качествени чайове и билки. Приготвяйте с тях домашен студен чай, много по-вкусен и полезен е. По-често печете във фурна или в тиган, вместо да пържите храни и така не само, че ще се храните по-здавословно, но и ще използвате значително по-малко количество олио (то също не е евтино).

За да поддържаме здравето си в оптимална форма, не е необходимо да прахосваме всичките си пари за скъпи стоки. По-важното е да пазаруваме отбрано и да отделяме средства за продукти като тези на Елиаз. Заплата печелим месец за месец и трябва да я харчим с мисъл. А не да я прахосваме за ден или два…

Google+ Comments