Когато кучето е твоят най-добър партньор

През последните дни няколко пъти попаднах на едно невероятно видео. В него се вижда жена, която прави различни йога пози. И не, не това е невероятното във видеото. Интересното в него е, че партньор на жената във всички упражнения е нейното куче.

Това сладко, космато, четириного създание изпълнява упражненията изключително коректно и наистина не мога да спра да го гледам.

Повдига лапички, използва надуваема топка и балансира на предните си лапи, застанало върху стъпалата на стопанката си. Наистина впечатляващо, но в същото време може би някой би казал, че подобен тип дресировка се наблюдава често в цирковете. Да, може би е така наистина, но разликата в цирковете и това видео, поне за мен е, че циркът придава една пошлост, с целия този стремеж към зрелище.

В това видео сякаш усещаш връзката между животното и неговата стопанка, които изглеждат като партньори, а не сякаш единият е дресьор, а ако животното не си изпълни номера, ще получи няколко камшика за наказание – нищо подобно. Напълно осъзнавам, че за да е заснето и пуснато в онлайн пространството, видеото отново е направено за забавление и показване, но връзката и домашната атмосфера, в която е заснето, придават един уют и топлина на цялото видео.

Предлагам сами да видите за какво, всъщност говоря:

Google+ Comments