Какво да пием, за да спим като бебе?

Таблетки за сън? Може би наистина помагат и гарантират незабавен сън, защото действат на хормонална основа или химически на организма ви. Казах го много грозно но… едва ли смятате, че ще ви пиша за тях. Аз съм привърженик на органичните храни и напитки и тъкмо за това днес ще ви драсна няколко реда за напитките, които ще направят нощите ви спокойни и съня дълбок.

Изпитаното старо топло мляко с мед е винаги добро решение. То има отпускащ ефект и затопля организма, сладкото ви успива и след малко сте готови да поемете към царството на Морфей.

Чай – естествено топъл чай от мента, валериан, лавандула, маточина или друг е гарантиран начин да заспите. Той тушира напрежението от забързания делник и има успокояващо действие.

Banana_SmoothieА сега, какво не знаете? – кокосова вода. Противно на всеобщото вярване, че тя тонизира, истината е, че не го прави. Кокосовата вода има действието на валидола. Изпивате я и след малко сте готови да се опънете на дивана и да си мечтаете за белия пясък на някой плаж. Пускате телевизора и неусетно се унасяте, сънувайки Хавайските острови.

Бананов шейк. Бананите съдържат много сложни въглехидрати и протеини. Изпивайки една такава бомбичка вие веднага придобивате усещане за ситост. И това е добре, защото след всяко доволно похапване, настъпва желанието за дрямка.

Google+ Comments