Как Янко Янев ми помогна след претърпяно ПТП?

Наскоро ми се наложи да прибягна до услугите на адвокат и по-точно да се свържа с кантората на Янко Янев. Обстоятелствата, които ме принудиха, не бяха от най-приятните. Рядко ти се налага да контактуваш с лекари или адвокати за нещо хубаво.

Ето за какво става въпрос…

Чували ли сте израза: Най-евтиното винаги излиза по-скъпо. Аз хем го знам, хем често не се вслушвам в тези мъдри слова. Когато пазарувам храна, дрехи, техника и т.н. винаги избирам някакво средно ниво. Предубеден съм към стоките за по левче, а най-скъпите нито мисля, че си заслужават, нито имам финансовата възможност да си ги позволя.

Когато обаче трябваше да подновявам Гражданската си застраховка тази година, се спрях на възможно най-евтиния вариант, който се предлагаше в момента. Ако ме питате защо, не мога да ви отговоря. Казах си: Гражданска като Гражданска. Какво му е различното на единия застраховател за сметка на другия?

Само до преди няколко дни въобще не ми се беше налагало да прибягвам до Гражданската си застраховка, въпреки че съм шофьор повече от 10 години. За съжаление обаче се случи нелеп инцидент, който ме принуди да се свържа с брокера си.

Предполагам повечето от нас ходят с автомобилите си на работа, което означава, че минаваме един и същ маршрут всеки ден. През това време съзнанието ни е изморено и работи почти на автопилот, но въпреки това се чувстваме уверени. Минавали сме по тези улици стотици пъти и познаваме всяка пукнатина на пътя като петте си пръста.

Да, пътят е един и същ. Но останалите шофьори са различни всеки ден…

По моя маршрут има едно стеснение. От трилентов пътя  става двулентов и за да продължиш направо, трябва да минеш в лявата лента. Дясната е само за завиващи, а лявата – за праводвижещи се. Докато аз правех обичайното си престрояване, изведнъж нещо се случи! Чували ли сте за т.нар. мъртва точка? Жена, караща Пежо 107, се движела зад мен, а аз не съм я видял. Докато преминавах вляво, тя се оказала твърде близо и белята се случи за секунди.

Останалото вероятно ви е познато. Спряхме колите, обадихме се на КАТ и зачакахме. Зачудих се кой е виновен в случая: аз, защото не съм се огледал допълнително, или тя, защото не е спазвала дистанция? Колкото повече го мислех, толкова повече се убеждавах, че вината е моя. Аз бях застанал на пътя на другия шофьор и предизвикал ПТП. Подготвих се да си понеса последствията, но не бях подготвен застрахователят ми да изиска от мен пълно покриване на щетите. А точно това се случи! Възмутих се. За какво ми е Гражданска застраховка тогава? Защо я плащам всяка година? Не е ли, за да я използвам, когато ми потрябва?

Въобще не се подвоумих да си защитя правата, като потърся услугите на юрист. Така попаднах и на адвокат Янко Янев, чиято професионална компетенция е именно застрахователното право. Уговорих си среща, на която му разказах всичко подробно. Съгласих се, че вината за ПТП-то е моя, но бях против аз лично да изплащам обезщетението на ответната страна. Янко Янев ми обясни, че това не се и изисква от мен. Цитира ми закони и членове, които и да искам не мога да повторя, но ме увери в едно. Че ако го наема, ще ме защити, защото това не бил първият му подобен случаи. Вече имал няколко подобни казуса зад гърба си и до един били спечелени в съда.

Повече не ми и трябваше да знам. Наех Янко Янев като мой адвокат и с ръка на сърцето ви го препоръчвам. Дано не ви се налага, но случи ли се инцидент, хубаво е да знаете с кого да се свържете.

Google+ Comments