И в забравата има красота

Днес няма да пиша за забравените задачи от списъка за седмицата. Темата няма да бъде свързана и с функциите на мозъка и концентрацията. Ще насоча цялото ви внимание към обекти, които са забравени от хората, но въпреки това са толкова красиви и заслужават да ги посетите. Може би ще е идея за следващата ви екскурзия!

Точно затова ще започна и от България. Едно от местата, оставено на разруха и забрава, е Бузлуджа. Комунистическият комплекс, който е построен почти в края на социалистическия режим, е имал за цел да събира най-висшите магистрати партийци и да служи за срещи от високо ниво. С уникални мозайки и невероятна локация, архитектура и начин на изпълнение, определено е внушително и привлича погледите. Днес от Бузлуджа е останал само споменът, но въпреки това е обект на толкова фотосесии. А дочух, че му предстои и реставрация.

Следващата локация е град в Китай – Тиандученг. Може би някои от вас са го чували, защото е абсолютно копие на Париж. Проектът за неговото построяване завършва през 2007 г., като се очаквало веднага да се напълни от жители предвид красотите, които предлага. Но изненадващо в град за милиони, са се заселели само 2 хил. души, което го прави призрачен. През последните години популацията му се е увеличила до 30 хил. души, но въпреки това отново изглежда нереално пуст. Така че ако искате на видите Париж, но в много по-спокоен вариант, то посетете Тиандученг.

Накрая завършвам и с една приказна красота. Тя се намира в Африка или по-конкретно в Намибия в град Колманскоп. Какво се е случило там? Преди повече от век населеното място е било едно от основните места за добиване на диаманти. Но след като намират залежи в съседен район, местните се изнасят, а на в Колманскоп остават само къщите им. Постепенно градът е напълно обезлюден, като сградите се пълни с пустинен пясък. Гледката е хем плашеща, хем красива. Определено е нещо, което виждаш веднъж в живота си.

Google+ Comments