Финалният сезон на Игри на тронаве

Преди седмици беше излъчен последният епизод на последният сезон на един от най-хитовите сериали, които се превърнаха в емблема на нашето десетилетие, създадоха своя собствена субкултура и въвлякоха хиляди, да не кажа милиони, в историите и интригите на семействата в сериала.

Разочаровани останаха обаче феновете от последния финален епизод, като в онлайн пространството се появиха десетки мемета, в които се подиграваха с начина, по който завърши.

Аз също не изпитвах голям интерес към финалните епизоди. Трудно задържаха вниманието ми и като цяло ми бяха скучни, но тук ще представя една съвсем различна гледна точка върху това какво представляваше всъщност последния сезон на хитовия сериал.

На първо място трябва да се отбележи защо този сериал е толкова популярен. Той привлече вниманието на публиката с неочакваните си обрати, с интригите, които се разиграваха между основните персонажи. На практика толкова много години се заплитаха десетки сюжетни линии, които трябваше по един или друг начин да се разплетат и да завършат.

Феновете очакваха заплетените истории да продължават, да има обрати и изненади… и може би сценаристите можеха да измислят някакъв завършек, който да не бъде толкова желан и популярен и очакван, но в същото време ако бяха измислили друг финал от този, който направиха, щяха да отнесат също толкова подигравки и “хейт” колкото и сега.

Както обичаме да казваме в България – не можеш да угодиш на всички.

Така че замислете се, скъпи приятели, дали не сме избързали с упреците към създателите на сериала, без да сме огледали нещата от всички възможни страни?

Ще се радвам да прочета и вашето мнение по темата.

Google+ Comments