ЕОС Матрикс и ценните им съвети по време на криза

Обявяването на извънредно епидемично положение в страната, а и в света притесни силно мен и семейството ми. Терзания се появиха не само за опазване на здравето, но и за състоянието на финансите. В подобна ситуация всеки човек се нуждае от подкрепа, а аз я открих в съветите на ЕОС Матрикс. Тъй като на мен помогнаха, ми се иска да ви ги споделя и на вас в днешната ми блог статия.

За колекторската агенция ЕОС Матрикс научих от мой близък приятел, който имаше просрочени задължения. Благодарение на ценните наставления на служителите в компанията, той успя да се справи бързо и успешно. Ентусиазмът в думите му, че е подобрил кредитната си история и дори е спестил солидна сума, ме провокира да се запозная малко по-подробно с колекторската агенция, която е и най-голяма в България. Оказа се, че ЕОС Матрикс е част от международната финансова група EOS Group и разполага с два колцентъра в страната ни – София и Стара Загора. Оперира на българския пазар като лидер в събирането и изкупуването на вземания близо 18 години, а на световния – над 30. Именно това ноу-хау ѝ позволява да прилага в България международно установени добри практики и я превръща в предпочитан партньор в повече от 180 държави.

Надявам се вече разбирате защо се доверявам на съветите на компания, която има изключителен и богат опит. Основното правило при кризи, към което призовава ЕОС Матрикс, е да се минимизира страхът, за да не се пропускат възможностите, които се откриват пред нас. В подобно извънредно положение всеки изпада в паника, започва да мисли и действа нелогично, стремейки се да опази себе си и близките си. Страхът няма да ни помогне да овладеем ситуацията, а само ще ни направи по-уязвими.

За да можем да се справим финансово с всяка криза, е необходимо да придобием навици относно разпределението на месечния бюджет. Това включва и задължително заделяне на буферни суми. По този начин ще се намали стресът при възникване на извънредни ситуации и ще могат да се посрещнат спокойно всички задължения до нормализиране на положението.

Доброто ни финансово здраве зависи от финансовата ни грамотност и възможността да взимаме добре планирани решения. Това означава да премахнем импулсивните покупки и да се съсредоточим само върху най-належащите разходи. Воденето на начин на живот, който отговаря на стандарта ни в момента, е ключов. Не бива да изпадаме в крайности, а да се стремим да задоволим първостепенните си нужди.

Не трябва да забравяме, че все пак това е временно положение и рано или късно ще отмине, както всичко в този живот. Кризата е изпитание, което проверява умението ни да оцеляваме и да се приспособяваме. Запазете оптимизма и вярата си, защото съвсем скоро ще преодолеем и тази трудност.

Google+ Comments