Да изчакаш или не?

Днес темата е по-философски насочена. Затова ви подготвям още от началото като ви казвам да настроите умовете си на мисловна чистота. Надявам се вече го направихте и сте готови да отговорите на въпроса: да изчакаш или не? За какво става въпрос? Колко време? Кое? Как? Защо? Кой или какво? Хиляди неща изникват в главата ви, нали?

Моето терзание е водено от важните неща в живота. И сега сигурно ще се запитате кои са те? Ами това са онези, които те променят и вече не си това, което си бил преди. Да станеш родител, да смениш професията, да отидеш някъде, да смениш жилището, да се отдадеш на любовта си във всичките ѝ форми от човешки до платонични и художествени.

Понякога тези крачки са добре обмислени, а понякога идват импулсивно. А вие как действате и защо? Аз смятам, че всяко действие, ако е прибързано или закъсняло, ще усетите и ще си понесете последиците. Но те трябва да се приемат тихо и смирено, за да сте готови за следващата възможност, която несъмнено дебне.

Но колкото и да се колебаем за тези променящи света ни действия, то понякога дори не знаем, че те са такива. Тоест дори ходенето до магазина може да ви запознае с любовта на живота ви или да ви даде идея за стартиращ бизнес. Даже вглеждането за по-дълго в падащото листо от терасата може да е както е модерно да се казва „game changer”.

Затова просто бъдете готови за промяна. Това е единственият съвет, който мога да дам от опит. Тихо изчаквайки или пък действайки – готовността трябва да е там.

Google+ Comments