Бизнес

Каква е разликата между бизнеса и личния живот?

Собственият бизнес е огромно предизвикателство. Единственото нещо, което може да се сравни минимално с отглеждането на дете, е развитието и поддържането на собствен бранд. Отговорностите се увеличават колкото повече се разраства, а проблемите са всекидневие.

Каква е най-удачната психология, която можем да използваме, ръководейки бизнеса си?

Никога не казвай – не мога, ще е трудно, няма да стане.

Когато се предадеш в мислите си, още преди да си опитал, нямаш шанс да се справиш успешно в реалността. Най-голямата ни битка е с нас  самите, ако не успеем да си повярваме и да се доверим на себе си, че ще се справим, в колкото и лесно предизвикателство да се впуснем, е възможно да се издъним. Този тип „позитивизъм“ е основополагащ в бизнеса. Важно е да не спираме.

Бързи и адаптивни. Ако искаш да си на гребена на вълната трябва да не се страхуваш от потъването, дори неуспехите са опит, а и след най-тъмните нощи изгрява най-ясното слънце. Накратко, съвет номер 1: Гледай по-ведро на целите си и ги преследвай с усмивка, а не със страх.

„Ако искаш да стигнеш бързо – отивай сам, ако искаш да стигнеш далеч – нуждаеш се от екип.“ Несъмнено има хора, които са талантливи, умни, упорити, но физическият и психическият капацитет на един човек не е толкова безкраен, че да издържи и да ръководи успешно сам, цяла бизнес структура. Не се залъгвайте, че можете всичко. Не можете. Намерете начин да използвате най-добрите качества на хората около Вас, най-ефективно. Първо бъдете сигурни, че служителите ви споделят вашата мисия, идеали и ценности. А после ги провокирайте, за да дават най-доброто от себе си.

Фантазията трябва да е твой спътник, но не и водач. Хубаво е да имаме високи цели, да мечтаем. Ако обаче отделяме повече време на въображението си, отколкото на действията си – сме изгубени. Много е важно да сме здраво стъпили на земята и да знаем какво можем и какво искаме.

Google+ Comments