1-ви април – денят на шегата

1aprilКакто знаете на 1-ви Април ние почетохме деня на шегата и обикновено на този ден хората се шегуваме едни с други. Освен този празник, 1-ви Април е и международния празник на птиците. В България обаче повечето празнуват първия и тази година не се направи изключение. За да се получи шегата както трябва, хората все повече си служат с лъжа, с цел да накарат другия да направи или повярва на нещо.

Пада голяма майтап, но обикновено аз съм този който се бъзика с другите и рядко се връзвам особено на този ден, тъй като очаквам да ме пробват.

Много често ми се случва да вържа няколко пъти един и същи човек и той все да не се усеща. Повярвайте ми няма такова удоволствие :). За това обаче се иска и голяма доза майсторлък, защото когато се хване веднъж, той вече подлага на съмнение всяко нещо, което му кажеш. Е, случва се и аз да се вържа понякога и да си призная чувството е малко неприятно, но все пак всичко се прави с цел забавление и надлъгване в името на празника на шегата.

Неодобрявам плоски шеги и такива, които са неуместни. Много често чувам за шеги, които могат да накърнят достойнството или да наранят отсрещния човек и за мен това не е правилно. За щастие тази година нямаше такива и се надявам и другата да няма :).

Google+ Comments