Основни предимства на подовите климатици

Светът на климатиците предлага всевъзможни разновидности и въпреки че стенните модели са едни от най-предпочитаните, тук искаме да обърнем внимание на системите, които се монтират в близост до пода. Подовите климатици по нищо не отстъпват на останалите видове климатици и дори предлагат няколко предимства. В следващата статия ще си поговорим за основните плюсове, с които се характеризират тези машини.

Ефективен режим отопление

Подовите климатици са доста надеждни и имат какво да предложат по отношение на отоплението. Повечето модули разполагат с минимум две въздушни струи, като едната е насочена директно към пода. Така те издухват топъл въздух на нивото на стъпалата ви, което помага една от обичайно студените части на стаята да бъдат топли. Тъй като горещият въздух се издига нагоре, този начин на работа на машината е оптимален и ви дава възможност да създадете една уютна и топла среда у дома за вас и цялото семейство.

Освен това климатиците, които се монтират близо до пода, са изключително енергийно ефективни. Те не само осигуряват желаната температура, но и изразходват по-малко електроенергия от конвенционалните модули. На пазара има редица модели от клас А++ в режим отопление, които гарантират отлични резултати благодарение на инверторната си технология. Един добър пример в тази категория са съвременните подови климатици – https://klimatici.bg/podovi-klimatici-ceni/, които работят при много ниски температури (до -22 градуса) и постигат високи нива на енергоспестяване. Това се дължи на висококачествените материали, вложени в направата на тези машини, както и употребата на фреон R32, известен със своята екологичност. Някои системи имат опция за обезскрежаване, с чиято помощ тялото само се размразява и не допуска натрупването на скреж по компонентите. Това спестява дискомфорт на потребителите и запазва машината здрава по-дълго време. И не на последно място, повечето модели имат отделна функция за икономичност, допринасяща още повече за по-ниски сметки за ток.

подов климатик външно тяло

Дизайн

Друго предимство на подовите климатици е дизайнът. Повечето стандартни климатици заемат доста място и няма как да не останат незабелязани. С подовите системи нещата стоят различно. Те могат са се слеят с интериора и да не бият на очи. Освен това са по-компактни от стенните машини, така че това улеснява замаскирането им. Спокойно можете да ги монтирате зад мебели или до прозореца, стига да оставите достатъчно пространство около тях, за да не възпрепятствате работата им. В допълнение на това, че не заемат много място, при някои модели съществува вариант за полувграждане. Добрата новина е, че дори когато са открити, те стоят добре в помещението, тоест имат елегантен модерен вид.

Монтиране и поддръжка

Един от неоспоримите факти за подовите климатици е, че те са изключително достъпни и лесни за поддръжка, тъй като се монтират ниско, обикновено на стена до пода или на самия под. На практика това означава, че сервизното обслужване и почистването на тези устройствата са лесна задача, напълно постижима за повечето членове на домакинството. Не се налага употребата на стълба, защото вътрешното тяло е буквално на една ръка разстояние. Това улеснява почистването на филтрите. Достатъчно е само да се протегнете и да ги извадите, без да се излагате на риск от падане. Самото монтиране също не представлява голяма трудност поради нивото, на което се поставя вътрешното тяло.

Оптималност

Още едно предимство на подовите климатици е тяхната функционалност. Те са подходящи както за отопление, така и за охлаждане на пространството. Характерното за тях е, че въздушната струя се издухва отдолу нагоре, което значи, че потребителите по-бързо усещат разликата в температурата. Това е особено важно, когато бързате да охладите или да затоплите помещението.

Важно е да се спомене, че много подови системи също разполагат с Wi-Fi управление като климатиците със стенен монтаж. С тази функция можете да управлявате настройките от разстояние, дори когато сте извън дома. Освен това те са изключително тихи, което ги прави подходящи за спалнята. И да не забравяме, че съвременните модели са оборудвани с няколко вида филтри за пречистване на въздуха и неутрализиране на лошите миризми. С други думи, подовите климатици не отстъпват по нищо на конвенционалните модели.

Google+ Comments