Релаксация сред природата в Цигов чарк

Като ви заговорих миналият път за екскурзии, та се сетих за едно място, което много ми хареса последният път и си прекарах страхотно. Това е курорта, язовира и местността Цигов чарк, намиращ се близо до Велинград, в западните Родопи. Представям си колко е красиво по това време – и как мрачната есен в града там създава една прекрасна картина с преливащо червено по склоновете на родопските върхове.

Само преди месец бяхме там с моята приятелка и си прекарахме невероятно. Улучихме метеорологичните условия, при които слънцето пече и не ти е студено, но и не ти е горещо – последните слънчеви дни, а природата вече беше започнала да променя цвета си от свежо зелено към жълто и червено.

Отседнахме в хотел, които се намират само на няколко  километра от язовира. Това е едно вилно селище, където предлагат страхотно обслужване и условия за настаняване, но в същото време и абсолютно спокойствие, защото наоколо има само борова гора и три малки езерца.

В единия от дните направихме поход до връх Голяма Сюткя. Изкачването не беше лесно и на половината път разбрахме, че сме си надценили силите и сме подценили този прекрасен родопски връх. За щастие с повече почивки и хапване най-накрая се добрахме до горе и успяхме да се насладим за около половин час на епично-прекрасната гледка, която ни се откриваше.

На вторият ден, след вкусната родопска закуска, приятелката ми се наслади на един масаж в СПА центъра, и след това се отправихме към Велинград. Естествено, посетихме Клептузата – това толкова романтично място, разходихме се по центъра и хапнахме торта в едно приятно заведение.

Беше ни трудно да се разделим с мястото, но дългът в града вече ни зовеше 🙂 Така или иначе си прекарахме страхотно и останахме много доволни от малката ни ваканция.

Google+ Comments