Защо да вземете спешен кредит онлайн вместо кредит от офис

Когато се намирате в лош за вас период, не е изключено да посегнете към спешен кредит, за да запълните дупките в бюджета. В днешно време услугата се предлага както в офис, така и онлайн, което позволява дистанционно подаване на документите. В тази статия ще разгледаме някои от предимствата на кандидатстването за спешен кредит онлайн пред посещението на офис.

Не се налага да напускате дома си

Благодарение на опцията за онлайн кандидатстване можете да си спестите пътуването до офис на кредиторска фирма, а с него и неприятния трафик. Това елиминира някои пречки и ви дава възможност да заявите заем от комфорта на дома си или от всяка друга точка. Достатъчно е да разполагате с телефон, за да извършите процедурата през интернет, чиято продължителност не би трябвало да трае повече от 5 минути. Заявление може да подадете и през компютър или таблет в зависимост от електронните устройства, които притежавате. След това е необходимо да изчакате компанията да се свърже с вас. Повечето небанкови финансови институции връщат отговор още на същия ден, а процесът се задвижва веднага.

Ще ви дадем пример с кандидатстване за спешен кредит веднага от Vivus. Регистрацията на сайта отнема някъде между 3 и 5 минути. Не се изискват много данни, нито документи. Важно е да разполагате с валиден документ за самоличност. От менюто на началната страница избирате сумата, от която се нуждаете, и предпочитания срок за изплащане на кредита. Това автоматично ще ви изчисли лихвите и датата на връщане. Ако желаете да получите отговор на същия ден, е необходимо да отметнете опцията за бързо разглеждане на документите. След това избирате бутона „Кандидатствай“, попълвате регистрационната форма с изискуемите лични данни и може да считате вашата част от работата за свършена. Остава да изчакате фирмата да се свърже с вас. Средствата ще получите по банков път, ако заявката ви е одобрена. Така само в рамките на 30 минути може да се сдобиете с определена сума пари, без дори да излизате от жилището си.

Обслужването е на високо ниво

Сигурно се чудите как се случа цялата процедура онлайн без консултация със специалист на място. Когато кандидатствате за спешен кредит през интернет, вие все още имате възможност да поговорите с представител на избраната от вас компания. Единият вариант е да се свържете с него по телефона и да споделите притесненията си или да поискате допълнителна информация.

Ако не сте любител на телефонните разговори, винаги може да използвате онлайн чата на сайта на кредитора, специално предвиден за това. Този метод ви позволява директно да си чатите със служител на фирмата и да зададете всичките въпроси, които ви вълнуват. Основното е, че разговорите са в реално време, което означава, че ще получите повече детайли относно запитването си веднага. Това ще ви помогне да се ориентирате в обстановката и да вземете мигновено решение, без да губите ценно време. Онлайн чатът е предпочитан вариант от кредитоискателите.

двойка преценява кредит

И третата опция е да изпратите имейл по електронната поща на компанията, в който да изложите запитването си. Разликата тук е, че най-вероятно няма да има отклик веднага. Времето за отговор зависи изцяло от натовареността на служителите в отдела за обслужване на клиенти. Въпреки това има голяма вероятност да получите имейл в рамките на същия ден, понякога дори само няколко минути след натискане на бутона „Изпрати“. Който и вариант да изберете, може да очаквате високо ниво на обслужване и обстоен отговор на всичките ви запитвания.

Отнема по-малко време

Кандидатстването за спешен кредит онлайн отнема по-малко време, отколкото ако трябва да извършите процедурата в офис. Достатъчно е да влезете в сайта на небанковата финансова институция и да изберете нужната ви сума и желания срок за изплащане на заема. След това трябва да се регистрирате..

Това съвсем не означава, че ако посетите офис, всичко се случва по-бавно. Просто е важно да вземете предвид времето, което ще ви е необходимо да се приготвите за излизане, да стигнете до мястото, да изчакате реда си, а след това да проведете разговор със служител на фирмата и да подпишете договора.

Можете да кандидатствате за спешен заем в неделя, когато повечето офиси са затворени

Онлайн кандидатстването позволява на клиентите да попълнят формуляра по всяко време на денонощието. Интернет е достъпен 24/7, така че няма значение какъв ден от седмицата е. Това означава, че можете да кандидатствате за заем в удобно за вас време, включително и в обедната ви почивка. Добрата новина е, че повечето кредитори извършват услугите си и през почивните дни, но ви съветваме да проучите предварително дали фирмата, на която сте се спрели, е именно такава. Ако това е така, можете да се сдобиете с пари назаем във време, в което банките обикновено почиват. Все пак спешните ситуации не се случват само в работни дни и не търпят отлагане, затова бързата реакция е важна.

Google+ Comments