Сериал от ново поколение

Не мога да не споделя с вас за новата ми страст, дело на Netflix – Dark. Това е един нестандартен сериал, създаден в Германия, който преобръща представите за правенето на развлекателна телевизия. Със сигурност ако започнете да го гледате няма да искате да спрете, защото ще сте толкова завладени в история, че ще искате да гледате още и още и още и да разберете какво става нататък, но силата на сериала не е само в това, че е страшно интригуващ.

Самата история е подкрепена с толкова много научни данни и теория, замесени са най-различни закономерности, които така умело са свързани, че в един момент се усещате как започвате да проверявате и да четете все повече за тези теории.

Става въпрос за пространствено-времевия континиум, непрекъснатата повтаряемост на Ницше, времевите измерения, червеевите дупки, предопределеността, а най-вероятно в следващите епизоди ще бъдат заложени и много други теории и научни изследвания, които ще са в основата на завладяваща, силно напрегната история, която няма да ви пусне от началото до самия край. Всичко това в съчетание с невероятно добро операторско майсторство, перфектна пост продукция и изключително изчистен, но много въздействащ саундтрак, правят преживяването силно, приятно, интересно, провокиращо сетивата и мисълта.

Ако наистина обичате такъв тип неща, препоръчвам ви да се насладите на това произведение на човешката мисъл и да се запознаете със света в Dark. Той е объркан, мистичен, мрачен, изпълнен с лъжи, скрити истини, тревоги, страх, жажда за това да се открие истината.

Google+ Comments