На чужд гръб и 100 тояги са малко

Хората сме криви създания и често обичаме да изтъкваме недостатъците на останалите, без да осъзнаваме колко неперфектние сме ние самите. Има различни степени на това, разбира се, като за мое най-голямо щастие, съществуват хора, които през целия си живот се наблюдават активно и много добре знаят кои са им силните и кои слабите страни. Но това са единствено тези представители на човешкия животински вид, които се открояват със завиден интелект и то… дори и при тях не винаги се случва по правилния начин.

Хората сме устроени да се харесваме и това няма как да бъде променено, а когато се появи създание или човек, който тотално не отговаря на за нашите възприятия, често се опитваме да го смажем с критиката и разбиранията си.

Това със сигурност не е правилно, тъй като всеки има свободата да разбира света по различен начин и да изповядва различни морални ценности от тези, които ние сме приели за свои.

Красотата, от друга страна е в очите на гледащия и тя е различна, субективна, понякога нелогична. Не всеки му харесват различни неща у хората и го привличат различни лицеви симетрии. Не би трябвало на отсичаме, че някой е грозен или друго подобно крайно категоризиране.

Симетрията може да е красива, но още по-красив е чарът, благият характер, позитивното излъчване, интелектът, талантите, които има този човек и… Списъкът може да бъде безкраен, ако включим разнообразна представителна извадка.

Случаят с новата мис България направо премина всички граници на нормалното, според моето лично мнение. На първо място, така и не разбрах защо хората реагираха толкова остро за конкурс и случка, които намират за не особено смислени. След като за теб конкурсите за красота са “пълна глупост”, защо въобще си правиш труда да изразяваш мнение и да коментираш носителката на короната? Момичето може да няма най-перфектните пропорции на лицето си, нито пък да блести с особен интелект…, но за този конкурс – толкова.

Защо въобще се хабим да коментираме нещо, което тотално не ни интересува? А подигравките и хейта, които се изсипаха в социалните мрежи, направо нямаха граници. Това е такъв удар по личността на това момиче, че ми е отвратително дори да го коментирам.

Вие на какво мнение сте по този въпрос? Необходимо ли беше да се постъпва така или можеше момичето да бъде пощадено поне малко?

 

Google+ Comments